logo
 Főoldal  Híreink  A Kalandrally  YouTube csatornánk  Kapcsolat  TisztaVízzel.hu Webshop 2024. Július 15. Hétfő, 16:10:01
Kezdődik a bajnokság!
Az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság 2013. évi I. futama ugyan Budapestről, a Lurdy háztól rajtol, de Kalocsa lesz az első napi befutó helyszíne és a második nap központja.

Ebben az évben a light kategóriában indulunk, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű utunk, könnyű feladataink lesznek, csupán az úgynevezett "offroad special" különleges terepfeladatokat nem kell teljesítenünk, de minden másban a heavy kategóriásokkal azonos módon gyűjtjük a pontokat.

A Wolf Autószervizben Farkas András csapattag jóvoltából új fékbetétek, motorolaj és olajszűrő, differenciálmű olaj cserék történtek, valamint egy szakadt féltengely gumiharang is átadta helyét egy hibátlannak.
Kósa Zoltán pedig napok óta a navigáció előkészítésével foglalkozik, együtt gondolkodva Mozsgai Endrével, aki hol szerel, hol a navigáció új módjairól töpreng.

Felkészültünk, jövünk, Kalocsa!

ÚJDONSÁG!
Ezen a linken élőben követhető lesz, merre tartanak a kalandrally résztvevői!
Kövesse élőben nyomon a Kalandrallyt!
Idén a FlexCom Kommunikációs Kft. biztosítja a résztvevőknek az online nyomkövetést.
Like-old a www.facebook.com/nyomkovetes.net oldalt és ingyenesen nyomonkövetheted a résztvevőket!
9. helyen a WorldGate Trophy 2013. Tavasz futamán
Erős mezőnyben 23 indulóból a 9. helyen zárt a TisztaVízzel Offroad Csapat ezúttal Mozsgai Endre - Kósa Zoltán - Farkas András összeállásban.

Jól ment most a kis Frontera a nehéz, felázott, dagonyás, sáros terepen.
A 8 órás szintidővel teljesítendő versenyen ugyan - saját hibából, túl nagy akarás miatt- összehoztunk 3 elakadást, ezzel nagyjából 1 órát elvesztegettünk, de jó navigálással, haladósan sikerült teljesítenünk a többi időt.

Kósa Zoltán, Farkas András (korábban Elevenek SE csapattagok) és Mozsgai Endre összeállításban most először versenyeztünk. A feladatot jól megoldottuk mindannyian, jól sikerült a próba. terveink szerint az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság valamennyi futamán részt fogunk venni 2013-ban!

Igen komoly, erős mezőny gyűlt össze ezen a versenyen. Évtizedes tapasztalatokkal és/vagy sokkal komolyabb technikájú, erősebb autókkal mértük össze magunkat.
Azt érezzük, ez a 9. hely szép eredmény. Persze ott van a "mi lett volna ha...". Ha óvatosabbak vagyunk, meglehetett volna az 5. hely. Na, majd legközelebb!

Képgaléria a versenyről, a versenytársakról itt! >>>
Hóhelyzeti mentés!
A március 15-ös hétvégi hófúvás, havazás okán Szentendre környéként terepjárós mentést, segítséget vállalunk az arra rászorulók részére.
Elakadás, sürgős gyógyszer... hasonlók.
Üzenjenek a 06 20 9418805 telefonszámra vagy Facebook oldalunkon át!
Április 6-án kezdődik a szezon!
Tisztavízzel.huA TisztaVízzel.hu Offroad kalandrally csapat 2013. április 6-án kezdi a versenyszezont a WorldGate Trophy III. futamon.

A WorldGate GPS KFT (www.worldgate.hu) szervezésében zajló futamon GPS pontkereső, kincskereső és logikai feladatok várnak ránk.

Képek a tavaly októberi futamról itt láthatóak!
Újra menetkészen.
A 2.8TDI motorblokkot immáron rendbetettük, ismét helyén az autóban, menetre készen.

Bár most meg kicsit bejáratós, hiszen új főtengelyt, csapágysort kapott. Kicseréltük a rendetlenkedő olajgombát, átmostuk a hűtőrendszert és a fűtőradiátort is.

Motor mindenesetre kitakarítva, precízen összerakva, friss olaj és szűrők, alig várjuk következő versenyünket!

További képek a Képeink menüpont alatt!
Saharun 2013 - kalandrally Tunéziában
Sajnos erről a magyar szervezésű versenyről most lemaradunk...

Új leendő csapattag - 2013.01.03.
2013. január 3-án megszületett Szabó Bence, legújabb esetleges csapattagunk. Apukája Szabó Tamás (Budapest-Bamako 2009, 2010) csapattagunk, anyukája Szabóné Földesi Ágnes.
Mindenki jól van, egészséges. Gratulálunk!
8. hely!
Tisztavízzel.huTúl vagyunk az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság idei utolsó, nekünk első ilyen versenyén.

Némi hezitálás után a nehezebb, heavy kategóriában indultunk, ahol nem csak GPS pontkeresős gondolkodtató és Team Spirit csapatépítő feladatok vártak ránk, hanem Offroad Speciál szakaszok is, ahol a terepjárót terepen használók is megizzadhatnak.

A Balatonszemes bázissal zajló 2 napos versenyen az első nap után a 7. helyen álltunk. A hírhedt somogybabodi offroad pályán zajló OS feladatok közül 1 kivételével (oda nem mehettünk, mert nem megfelelő gumival indultunk) mindent sikerült megcsinálni. A pontkeresésben is elfogadhatóan teljesítettünk.

A 2. nap jól indult, jól terveztünk útvonalat, jól is haladtunk. Később a somogyi erdős-havas dombság útjai megtréfáltak, elkeveredtünk feladatkeresés közben, így a sok időveszteség elkerülése érdekében visszamentünk Balatonszemesre, ahol a napi Team Spirit és Offroad Speciál feladatokat oldottuk meg. Sajnos az utolsó OS feladat közben autónk megsérült, eltört a bal első kerék kézi kapcsolóagyában valami, így ezután csak 2 hátsókerék meghajtással tudtunk haladni.
Ez egy füves domboldalon meg is tréfált bennünket, egy enyhe lejtőről képtelenek voltunk visszajutni az útra, mentést kellett kérnünk. Ezzel mintegy háromnegyed órát vesztettünk el.
Ezután még 3 feladatot tudtunk megoldani szintidőn belül. A szerényebb vasárnapi teljesítmény ellenére is csak egy helyet csúsztunk vissza és a 8. helyen végeztünk!

Terveink szerint 2013-ban mindegyik Kalandrally Bajnokság futamon szeretnénk részt venni.

Képeket a versenyről, valamint videónkból részleteket a Képeink és Videóink menüpontok alatt találhatnak!
Készülget a technika hétfőn is.
Hétfőn bekerül a tápegységekkel, fix árambekötéssel, GPS tartóval, laptop táppal szerelt tartóegység a Frontera műszerfalára.

A csomagtartóba több rögzítési pontot készítünk el, hogy a magunkkal cipelt szerszámok, váltóruha, felszerelések mégse essenek a nyakunkba a terepen autózva.

Emellett a hátsó futómű egyik korábban ütést kapott bekötőrúdját is cserélni szándékozunk, szerencsére a www.terepjarobonto.hu telepén kaptunk megfelelőt.

A kipufogót a motorcsere után egy helyen fixen rögzítettük. Eddig ez jól szolgált, viszont jó kis basszusban morgó hangeffektet jelent az utastérben, ezt most átépítjük gumis alátámasztásra.

Átgondoljuk a szükséges felszerelést és kitaláljuk annak elhelyezését. S azt hiszem, ezzel most fel is készültünk a december 8-9-i Uniqua Magyar Kalandrally Bajnokság futamra.
Készülget a technika.
A héten több dolog is elkészült az autón a versenyhez. Apróságok, de fontosak.

Készen van a műszertartó blokk, melyen a tápegységek, GPS-ek, navigációs laptop foglal helyet.
Felkerült 2 szúrófény és 2 ködlámpa, hiszen a következő versenynapok vége már sötétben ér majd bennünket.

A Murczin Offroad Technics-nél jártunk ma, ahol az eddigi gyári automata első kapcsolóagyak helyett erősebb, nagyobb terhelést elviselő kézi agyakat szereltek be.
Emellett hasznos tanácsokat, észrevételeket is kaptunk az autó jövőbeni fejlesztésével kapcsolatban.

A beszerelt kapcsolóagyakat, a javított 4 kerék hajtást és a nemrégiben elkészült emelést teszteltük szombat délután sáros, köves, keréknyomos utakon Szentendre külterületén, egykori motocross pálya siratófalán. Az autó jól vizsgázott.
Következő versenyünk 2012. dec. 8-9.
Legközelebb az Uniqua Magyar Kalandrally Bajnokság ez évi 5. futamán indulunk, melyet december 8-án és 9-én rendeznek meg Balatonszemes bázissal.

"Bepillantás a Kalandrally világába

A Sandlander által életre hívott Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság olyan magas színvonalú 4x4 viadal, amely a terepjárózás szerelmeseinek - mind Heavy, mind Light kategóriákban élményekben gazdag és a csapat minden tagjának aktív közreműködését igénylő kikapcsolódást nyújt.

A 2012. évi bajnoki fordulókat Magyarországon (Kapuvár, Kiskunhalas illetve Túrkeve) és a határainkon túl (Erdély Tordaszentlászló és Torockó) rendezzük, amelyek alkalmával a segítséget igénylő embertársainkra és a környezettudatosságra fokozottan figyelünk. A kalandrally helyszínein élő rászoruló családok, idősek részére pénzadományokat és élelmiszercsomagokat juttatunk el. Az idei idénytől pedig immár a kalandrally útvonalába eső illegális szemétrakásokat is össztűz alá vesszük.

Az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság futamain a résztvevőknek három különböző - jellegüket tekintve teljesen eltérő - feladatcsoport kihívásainak kell eleget tenniük:

- Tereppontok megtalálása, terepakadályok leküzdése GPS koordináták és / vagy itiner segítségével.

- Team Spirit feladatok.

- Logikai azonosításos feladatok

Az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság indulói burkolat nélküli és burkolt nyílt útszakaszokon teljesítik a napi távot. A feladatok teljesítése során minden csapat saját hatáskörében kezeli a fellépő esetleges problémákat, nehézségeket - úgymint a mentést és annak megszervezését, a jogi képviseletet, továbbá (amennyiben a szervező nem biztosította) az étkezést és a szállásfoglalást is."


(forrás: Sandlander.hu)
Navigáció
Támogatóink
Tisztavízzel.hu

Jokka TDI

Vörös Autórugó

Árgus KFT - Könyvelő iroda

Old Car Service

M.Bit Bt.

Katalin-Novum KFT

Terepjáró- és kisteherbontó

Léleklámpás.hu

LabusDekor

Barátaink
AfriKaland

Budapest-Bamako

AfricaLegend

Motoroshang Online Rádió

LandKaland.hu

Optima Fide-Bamako 2014 Blog

Jó helyek
WorldGate GPS

Sandlander

Murczin Offroad Technics

Dr. Promotion

Események
<< Július 2024 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Időjárás - Időkép.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése